Polisi Privasi

Dasar Privasi untuk Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor

Di Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor, boleh diakses dari https://www.pkps.gov.my, salah satu keutamaan utama kami ialah privasi pelawat kami. Dokumen Dasar Privasi ini mengandungi jenis maklumat yang dikumpul dan direkodkan oleh Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor dan cara kami menggunakannya.

Jika anda mempunyai soalan tambahan atau memerlukan maklumat lanjut tentang Dasar Privasi kami, jangan teragak-agak untuk menghubungi kami.

Dasar Privasi ini hanya terpakai untuk aktiviti dalam talian kami dan sah untuk pelawat ke laman web kami berkenaan dengan maklumat yang mereka kongsi dan/atau kumpulkan di Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor. Dasar ini tidak terpakai kepada sebarang maklumat yang dikumpul di luar talian atau melalui saluran selain tapak web ini.

Persetujuan

Dengan menggunakan tapak web kami, anda dengan ini bersetuju dengan Dasar Privasi kami dan bersetuju dengan termanya.

Maklumat yang kami kumpul

Maklumat peribadi yang anda diminta untuk berikan, dan sebab mengapa anda diminta untuk memberikannya, akan dijelaskan kepada anda pada ketika kami meminta anda memberikan maklumat peribadi anda.

Jika anda menghubungi kami secara terus, kami mungkin menerima maklumat tambahan tentang anda seperti nama, alamat e-mel, nombor telefon, kandungan mesej dan/atau lampiran yang mungkin anda hantar kepada kami dan sebarang maklumat lain yang anda boleh pilih untuk berikan. .

Apabila anda mendaftar untuk Akaun, kami mungkin meminta maklumat hubungan anda, termasuk item seperti nama, nama syarikat, alamat, alamat e-mel dan nombor telefon.

Cara kami menggunakan maklumat anda

Kami menggunakan maklumat yang kami kumpulkan dalam pelbagai cara, termasuk untuk:

  • Menyediakan, mengendalikan dan menyelenggara tapak web kami
  • Tingkatkan, peribadikan dan kembangkan tapak web kami
  • Fahami dan analisis cara anda menggunakan tapak web kami
  • Membangunkan produk, perkhidmatan, ciri dan fungsi baharu
  • Berkomunikasi dengan anda, sama ada secara langsung atau melalui salah satu rakan kongsi kami, termasuk untuk perkhidmatan pelanggan, untuk memberikan anda kemas kini dan maklumat lain yang berkaitan dengan tapak web dan untuk tujuan pemasaran dan promosi
  • Hantar e-mel kepada anda
  • Cari dan cegah penipuan

Fail Log

Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor mengikut prosedur standard penggunaan fail log. Fail ini merekodkan pelawat apabila mereka melawat tapak web. Semua syarikat pengehosan melakukan ini dan sebahagian daripada analisis perkhidmatan pengehosan. Maklumat yang dikumpul oleh fail log termasuk alamat protokol Internet (IP), jenis penyemak imbas, Pembekal Perkhidmatan Internet (ISP), cap tarikh dan masa, halaman rujukan/keluar, dan mungkin bilangan klik. Ini tidak dikaitkan dengan sebarang maklumat yang boleh dikenal pasti secara peribadi. Tujuan maklumat adalah untuk menganalisis arah aliran, mentadbir tapak, menjejaki pergerakan pengguna di tapak web dan mengumpul maklumat demografi.

Dasar Privasi Rakan Kongsi Pengiklanan

Anda boleh merujuk senarai ini untuk mencari Dasar Privasi bagi setiap rakan kongsi pengiklanan Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor.

Pelayan iklan pihak ketiga atau rangkaian iklan menggunakan teknologi seperti kuki, JavaScript atau Web Beacon yang digunakan dalam iklan dan pautan masing-masing yang dipaparkan di Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor, yang dihantar terus ke pelayar pengguna. Mereka secara automatik menerima alamat IP anda apabila ini berlaku. Teknologi ini digunakan untuk mengukur keberkesanan kempen pengiklanan mereka dan/atau untuk memperibadikan kandungan pengiklanan yang anda lihat di tapak web yang anda lawati.

Perhatikan bahawa Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor tidak mempunyai akses atau kawalan ke atas kuki ini yang digunakan oleh pengiklan pihak ketiga.

Dasar Privasi Pihak Ketiga

Dasar Privasi Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor tidak terpakai kepada pengiklan atau tapak web lain. Oleh itu, kami menasihatkan anda untuk merujuk Dasar Privasi masing-masing bagi pelayan iklan pihak ketiga ini untuk mendapatkan maklumat yang lebih terperinci. Ia mungkin termasuk amalan dan arahan mereka tentang cara memilih keluar daripada pilihan tertentu.

Anda boleh memilih untuk melumpuhkan kuki melalui pilihan penyemak imbas individu anda. Untuk mengetahui maklumat lebih terperinci tentang pengurusan kuki dengan penyemak imbas web tertentu, ia boleh didapati di tapak web penyemak imbas masing-masing.

Hak Privasi CCPA (Jangan Jual Maklumat Peribadi Saya)

Di bawah CCPA, antara hak lain, pengguna California mempunyai hak untuk:

Minta supaya perniagaan yang mengumpul data peribadi pengguna mendedahkan kategori dan bahagian khusus data peribadi yang telah dikumpulkan oleh perniagaan tentang pengguna.

Minta supaya perniagaan memadamkan sebarang data peribadi tentang pengguna yang telah dikumpulkan oleh perniagaan.

Minta supaya perniagaan yang menjual data peribadi pengguna, bukan menjual data pengguna

Scroll to Top